Cultuurzender Podium 19 bereikte bijna 2 miljoen Vlamingen tijdens de lockdown

Podium 19, het tijdelijke cultuurkanaal op televisie en online, heeft bijna 2 miljoen Vlamingen bereikt. De zender kwam er eind januari tijdens de tweede lockdown en de uitzendingen liepen tot eind april. Er waren meer dan 200 voorstellingen te zien van 100 vlaamse culturele organisaties. De best bekeken uitzending was het concert van Arno in Ancienne Belgique in Brussel. 

Tijdens de tweede lockdown ging de cultuursector in Vlaanderen opnieuw op slot. De Vlaamse kunstinstellingen lanceerden daarom de zender Podium 19 om hun voorstellingen naar het publiek te brengen. Ze kregen hiervoor steun van de Vlaamse overheid, de VRT en de telecomoperatoren Proximus, Telenet en Orange. 

Van eind januari tot eind april konden cultuurliefhebbers er meer dan 200 nieuwe voorstellingen ontdekken. Het ging om premières van concerten, theater, opera en dans van zo'n 100 Vlaamse culturele organisaties. Het diverse aanbod van de zender werd gesmaakt door de Vlaming. Bij een online bevraging geeft meer dan 70 procent van de kijkers de zender een score van 7 op 10 of hoger. Bovendien gaven cultuurliefhebbers aan dat ze op het platform ook op ontdekkingstocht gingen. 30 procent van de bezoekers leerde op Podium 19 nieuwe artiesten of gezelschappen kennen.

Podium 19 bereikte in totaal 1.818.000 Vlamingen. Samen verslonden zij 820.000 uur cultuur. Ook op VRT NU, het digitale platform van de VRT, was Podium 19 een groot succes met 142.880 unieke bezoekers.

De top 10 van de meest bekeken uitzendingen op VRT NU:
 
  1. Arno (Ancienne Belgique)
  2. Ultima Thule: Bam!
  3. Het Nieuwstedelijk: Geel hesje
  4. Rosas: Mitten
  5. Nordmann presenteert: In Velvet (Handelsbeurs)
  6. Uitgelezen (Vooruit)
  7. Feestconcert (Brussels Philharmonic)
  8. Benjamin Millepied: Bach Studies (Opera Ballet Vlaanderen)
  9. Nieuwjaar met Elim Chan (Antwerp Symphony Orchestra)
  10. De Singel presenteert: Vox Luminis

Meest gelezen