Verdachte dodelijke steekpartij Evere weer vrijgelaten, maar meteen nieuwe verdachte opgepakt

De verdachte die was opgepakt voor de dodelijke steekpartij in de Brusselse gemeente Evere, is weer vrijgelaten. Intussen is er wel al een andere verdachte opgepakt. Dat meldt het Brusselse parket. Zo'n anderhalve week geleden werd een vrouw van 36, die met haar baby in een buggy aan het wandelen was, doodgestoken op straat.

Het was zondagavond 30 mei toen de 36-jarige Mounia Ouyahia op straat doodgestoken werd door een man. Ze was aan het wandelen met haar baby van 2 maanden oud. 

"Op dit ogenblik is er geen reden meer om die persoon nog als verdachte te beschouwen", zegt parketwoordvoerder Willemien Baert in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Nog dezelfde avond werd een verdachte opgepakt op straat. Een jonge twintiger met mentale problemen. Maar de man ontkende dat hij iets met de feiten te maken had. Volgens zijn advocaat Eddy Kiaku had de man een bebloede schaar op zak. Maar de man zou zichzelf gesneden hebben.

Vandaag besliste de onderzoeksrechter om de man vrij te laten. Mogelijk gebeurde dat na DNA-analyse op de bewuste schaar. “De onderzoeksrechter deed dat omdat er geen aanwijzingen waren voor zijn betrokkenheid. De eerste aanwijzingen van schuld werden niet bevestigd door het verdere onderzoek. De man wordt niet langer als verdachte beschouwd", zegt Willemien Baert van het Brusselse parket.

Maar intussen is er al een nieuwe verdachte opgepakt. Hij werd in verdenking gesteld van doodslag. "De man verscheen vandaag voor de raadkamer", zegt Baert. Die heeft de aanhouding bevestigd. De man blijft dus een maand langer in de cel. Waarom het gerecht hem precies op het spoor kwam, en of hij het slachtoffer kende, is niet duidelijk. Het parket is karig met commentaar.

Afgelopen weekend verstuurde het parket nog een opsporingsbericht met een oproep naar getuigen van de feiten. Het is niet duidelijk of die oproep al concrete resultaten heeft opgeleverd.

Meest gelezen