Werkstraf voor ex-politieagent die wapens stal uit depot Gentse politie

In Gent is een ex-politieagent veroordeeld tot een werkstraf omdat hij onder meer wapenstokkken, alarmpistolen en kogelwerende vesten gestolen had uit het magazijn van de Gentse politie. De man werkte er op het moment van de feiten, nu is hij niet langer in dienst. 

De Gentse rechtbank heeft een ex-politieagent een werkstraf van 120 uur gegeven voor de diefstal van verschillende wapens uit het magazijn van de Gentse politie. De dief werkte er op dat moment en ontvreemdde materiaal om het door te verkopen en zo zijn schulden te kunnen afbetalen. Onder meer wapenstokken, handboeien, kogelwerende vesten en pepperspray veranderden zo van eigenaar. De wapens konden later opgespoord en vernietigd worden. Het Openbaar Ministerie eiste 2 jaar cel, maar daar ging de rechter niet op in. Het parket kan nog in beroep gaan tegen de beslissing. 

Meest gelezen