Fitnessclubs al meteen druk bezocht: "Blij dat ik weer binnen kan sporten"

Ook fitnessclubs kunnen vandaag opnieuw de deuren openen, na de gedwongen sluiting door corona. Online en buiten fitnessen kon al sinds maart, maar nu kan het dus ook weer binnen. Crossfit on the road in Halle was dan ook goed voorbereid en ontving vanochtend opnieuw de eerste klanten.

Bij Crossfit On the Road in Halle is er flink gewerkt om alles in goede banen te leiden: "De grootste en de nieuwste maatregel is de CO2-meter die we in de zaal hebben, en voor de rest volgen we de maatregelen zoals die omschreven zijn", zegt Carine Sermon. "We hebben dus 10 vierkante meter per persoon om te trainen, er is ontsmettingsgel bij het binnenkomen, en alles wat van materiaal dat aangeraakt wordt, wordt nadien ook ontsmet. En het mondmasker wordt opgezet tot iedereen in zijn trainingszone zit, en dan kunnen we er mee starten." 

Met buiten te sporten ben je toch beperkt in dat wat je kan doen

Sarah, klant fitnessclub

"Ik ben enorm blij dat de fitness weer open is" zegt Sarah, één van de eerste klanten die vandaag opnieuw start. "Er zijn wel vervangingslessen buiten georganiseerd, maar je bent toch beperkt in dat wat je kan doen, zoals het werken met gewichten bijvoorbeeld. Ik ben sinds oktober vorig jaar in de plaats wel meer gaan lopen, maar mijn kracht is veel verminderd omdat ik thuis die uitrusting allemaal niet heb. Dus ik ben blij dat ik er weer tegenaan kan", glimlacht ze. 

Tobias, een andere bezoeker van de fitnessclub is even enthousiast: "Ik heb een eigen zaak, en een heel drukke job. En dit is dan zo'n moment dat je aan even niets moet denken. Ik kom sporten omdat ik zo in conditie blijf, en dat is voor mij de enige manier om goed te kunnen functioneren in mijn drukke week." 

Meest gelezen