Hafsa El-Bazioui (Groen) krijgt doodsbedreigingen na hoofddoekendebat in "De zevende dag"

Hafsa El-Bazioui, gemeenteraadslid en toekomstig schepen in Gent (Groen), krijgt via sociale media doodsbedreigingen nadat ze deelgenomen had aan een debat over hoofddoeken in "De zevende dag". El-Bazioui dient een klacht in bij de politie.

Gemeenteraadslid en toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui (Groen) heeft zondag deelgenomen aan een debat in "De zevende dag". Ze schoof samen met Alexia Bertrand (MR), Hilde Sabbe (one.brussels-Vooruit) en Darya Safai (N-VA) aan tafel om te discussiëren over de hoofddoek bij overheidpersoneel. 

De aanleiding was de benoeming van Ihsane Haouach tot regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Tegelijkertijd heeft een rechter in Brussel de MIVB veroordeeld voor discriminatie omdat de vervoersmaatschappij weigerde een vrouw met hoofddoek aan te nemen.

Na het debat kreeg El-Bazioui, die zelf een hoofddoek draagt, heel wat negatieve berichten en zelfs doodsbedreigingen op sociale media. De politica dient een klacht in bij de politie. Groen-voorzitter Meyrem Almaci en de partij betuigen hun steun op Twitter.

(Lees verder onder de tweets.)

Wie is Hafsa El-Bazioui?

Hafsa El-Bazioui werd bij de verkiezingen van 2018  verkozen met 4.000 stemmen. Ze stond toen voor de eerste keer op de lijst van Groen. El-Bazioui zetelt al drie jaar als gemeenteraadslid, maar wordt volgend jaar schepen van Personeel, Internationale Solidariteit en Facility Management. Ze zal dan de eerste schepen worden met een hoofddoek.

Bekijk hieronder het debat in "De zevende dag":

Videospeler inladen...

Meest gelezen