Jongeman (18) die zich aangaf bij de politie is aangehouden op verdenking van verkrachting in Lint

De jongeman (18) die zich gisteren bij de politie HEKLA meldde na een opsporingsbericht, is aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij blijft dus in de cel op verdenking van de verkrachting van een vrouw in Lint, begin april. De verdachte komt uit Hove. Hij had zichzelf herkend op beelden die de politie had verspreid. 

De feiten speelden zich af op 7 april van dit jaar. Een vrouw werd toen 's ochtends van haar fiets gesleurd op de fietsostrade tussen Lier en Lint aan de Luitersheide, door een man op een fiets die haar voordien al lastigviel. De man zou haar vervolgens ook hebben verkracht. De politie van de zone HEKLA verspreidde beelden in de zoektocht naar getuigen of mensen die de man herkenden. 

Een 18-jarige jongeman uit Hove herkende zichzelf in de beelden en gaf zich aan bij de politie. Hij werd verhoord en op basis van dat verhoor werd hij voor de onderzoeksrechter gebracht. Die heeft nu beslist dat de man in de cel moet blijven. Volgens het parket komen zijn verhaal en dat van het slachtoffer niet helemaal overeen. 

Meest gelezen