Kinepolis Leuven is klaar voor heropening: "Het voelt weer als je eerste schooldag of examen" 

Vanaf vandaag mogen de cinema's weer open. Die waren al sinds oktober gesloten door corona. Om de heropening in veilige banen te leiden is er de afgelopen weken hard gewerkt. Een mondmasker is wel nog verplicht wanneer je neerzit.

Ook bij Kinepolis Leuven is er hard gewerkt om de opening vandaag in goede banen te leiden: "Het voelt weer een beetje als de eerste schooldag, of je eerste examen", zegt manager Jeroen Van Haevermaet. "Je hebt er enorm veel zin in, je weet dat je goed bent voorbereid want je hebt goed gestudeerd. Alleen moet nu de praktijk komen en we zijn er gewoon klaar voor."

"We hebben heel het complex moeten bekijken hoe we bepaalde stromen van mensen op een veilige manier binnen en buiten kunnen laten", gaat Van Haevermaet verder. "En ondertussen de programmatie moeten uitzetten. Maar we hebben er het volste vertrouwen in dat dat nu op een gepaste en veilige manier kan gebeuren want de veiligheid van iedereen primeert nu."

Als je een bezoek brengt aan een bioscoop, moet je je mondmasker wel ophouden. Enkel voor te eten of drinken, mag het uit.  

Bekijk hieronder de reportage uit het journaal

Videospeler inladen...

Meest gelezen