Archieffoto: ingang van het bekende Legoland pretpark in Denemarken.

Legoland bouwt Discovery Center in winkelcentrum Docks Bruxsel

Pretparkbouwer Merlin Entertainments en het Deense speelgoedmerk Lego openen in de zomer van 2022 een grote Lego-attractie in winkelcentrum Dockx Bruxsel in Brussel. Het indoor pretpark heet voluit Legoland Discovery Center en zal 3000m² groot zijn.

De attractie komt in de leegstaande winkelruimte die vroeger door elektronicaketen MediaMarkt werd gebruikt. Veel meer details maken de bedrijven voorlopig nog niet bekend. In Dockx Bruxsel zitten niet alleen winkelketens, maar ook een bioscoop en een avonturenpark. Het Brusselse winkelcentrum kende sinds de opening een moeilijke start met minder bezoekers dan verhoopt. Begin 2020 leek Dockx Bruxsel een tweede adem te hebben gevonden, maar toen barstte de coronacrisis los. Met de komst van Lego hoopt het winkelcentrum om bezoekers van over het hele land te lokken.

Extra aantrekkingskracht

Ook de stad Brussel is blij met de komst van Legoland. "Op die manier wordt het recreatieve aanbod langs het kanaal uitgebreid. We hebben daar al een treinmuseum waardoor er nu interessante, toeristische combinaties kunnen ontstaan", vindt schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (DéFI). "Dit nieuwe Legoland Discovery Centre belooft een grote aantrekkingskracht voor ons op te leveren."

Een paar maanden geleden maakte Lego bekend dat het een Belgische Legoland in openlucht wilde bouwen. Daarvoor had de pretparkbouwer zijn oog laten vallen op de vroegere fabriekssite van machinebouwer Caterpillar in Gosselies bij Charleroi. Of het indoor Discovery Center in Brussel er nu ter vervanging van die plannen komt, is niet bekend. Eind maart opende de grootste Lego-winkel van het land ook al in Brussel.

Meest gelezen