MIVB verbetert in Brussel toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers op tram met rubberen rand

De MIVB heeft in Brussel perronranden geïnstalleerd om de toegang tot haar trams te vergemakkelijken. Want vooral mensen die slecht ter been zijn of kampen met een visuele of lichamelijke beperking, hebben vaak moeite met opstappen.

"De kloof tussen het perron en de tram zal nu veel kleiner zijn en zorgt voor een betere toegankelijkheid", zegt Nino Peeters, voorzitter van de rolstoel­vereniging Cawab en zelf ook rolstoelgebruiker. "Je mag niet vergeten dat zo'n 10 tot 15 procent van de bevolking mensen zijn met een beperkt zicht, bejaarden, mensen met een lichamelijke beperking die om te reizen een rolstoel moeten gebruiken. Tel daarbij dan ook nog eens de kinderwagens. Eén op drie mensen in België is beperkt in zijn mobiliteit."

Perronrand

Door het perron te verhogen kunnen die passagiers nu makkelijker de tram op. De MIVB werkte een technische oplossing uit om de horizontale kloof te verkleinen met de perronrand, een rubberen element dat langs het perron geplaatst wordt waar het is verhoogd tot hetzelfde niveau als de tramvloer. 

Meest gelezen