Videospeler inladen...

BEKIJK: Plopsaqua Landen-Hannuit opent na half jaar wachten volledig de deuren

Het gloednieuwe waterpretpark Plopsaqua Landen-Hannuit opent vandaag eindelijk zijn deuren voor het grote publiek. Normaal moest het zwemparadijs in december vorig jaar al openen, maar door corona kon dat maar gedeeltelijk. Enkel het instructiebad en 25 meterbad waren toegankelijk, vandaag komen daar ook de wildwaterbaan en glijbanen bij. 

"Wij zijn ontzettend blij dat we vandaag eindelijk ons volledige zwemcomplex mogen laten zien aan het grote publiek", vertelt Koen de Lepper van Plopsaqua, op de grens van de Vlaams-Brabantse gemeente Landen en Hannuit in de provincie Luik. "Tot nu toe konden alleen zwemclubs en scholen bij ons terecht. Maar vanaf vandaag dus ook het grote publiek voor al onze andere attracties." 

Waterattracties

In het zwembadcomplex valt er heel wat te beleven. Zo zijn er maar liefst 19 waterattracties. "We hebben een grote buitenzone, met ligweide en waterspeeltuin", legt de Lepper uit. "Maar ook  binnen valt er heel wat te beleven met verschillende glijbanen en een wildwaterrivier. Allemaal heel leuk en zeker iets om in je eigen bubbel te ervaren. Want bezoekers moeten zich wel nog aan een aantal regels houden zoals het ontsmetten van de handen, en je moet vooraf reserveren."

Eindelijk kunnen we vandaag alles uittesten, ook de grote glijbaan met banden

Elias uit Landen

De eerste bezoekers waren alvast enthousiast over het nieuwe zwemparadijs. "We hebben er heel lang naar uitgekeken om hier eindelijk eens op de grote glijbaan met banden te kunnen glijden", zegt Elias uit Landen. "Ik kwam hier al met de school zwemmen in het 25 meterbad, maar nu mogen we eindelijk alles eens uittesten, zalig." Ook de mama van Elias is enthousiast: "Dit is echt een paradijs voor kinderen. Veel kleuren, veel prikkels. Ik kon niet snel genoeg naar hier rijden", lacht ze. 

Radio 2

Meest gelezen