Nick Cave and The Bad Seeds op TW Classic 2022 en nog extra festivaldag in de maak volgend jaar

Volgend jaar komen er mogelijk twee edities van TW Classic, het eendaagse festival op de weide van Werchter. De eerste datum ligt al vast. Op 25 juni 2022 zal Nick Cave and The Bad Seeds de headliner zijn. Achter de schermen wordt gewerkt aan nog een tweede dag TW Classic, met andere namen en op een andere datum. 

Vorig jaar stond Paul McCartney bovenaan de affiche van TW Classic, maar het festival werd door de coronacrisis geannuleerd. Dit jaar gaat het festival niet door. Wie vorig jaar een ticket kocht, zal dat kunnen omboeken naar TW Classic 2022. Wie liever een ander concert of festival wil bijwonen op de wei van Werchter kan zijn ticket laten omzetten in krediet. 

Naast Nick Cave and The Bad Seeds hebben ook Placebo, Sleaford Mods en Whispering Sons hun komst naar TW Classic op 25 juni 2022 al bevestigd. "Nick Cave and The Bad Seeds is een van de strafste en meest opwindende live acts ter wereld. Het wordt hun eerste show in vier jaar. Keer op keer overtreffen ze de verwachtingen", klinkt het bij de organisatoren. "Het is een ervaring die op elke bucketlist moet staan."

Over de tweede TW Classic die in de maak is voor volgend jaar kan de organisatie nog niet veel kwijt. "Paul McCartney komt niet, maar de tweede editie zal zijn fans zeker kunnen bekoren."

De ticketverkoop voor TW Classic 2022 met Nick Cave start nu zaterdag, op 12 juni. 

Dit jaar vinden op de wei van Werchter geen grote festivals plaats. In de plaats heeft de organisatie Werchter Parklife op poten gezet: een concertreeks van 1 juli tot en met 1 augustus, waarbij er bij elk optreden maximum 2.500 bezoekers zijn toegelaten. Rock Werchter zal volgend jaar plaatsvinden van 30 juni tot en met 3 juli. Een nieuwe datum voor Werchter Boutique, het andere eendaagse festival, is er nog niet.

Meest gelezen