Zoektocht naar Jürgen Conings vanmorgen hernomen

In Maasmechelen, in Limburg, zijn opnieuw militaire voertuigen verzameld in de zoektocht naar de verdwenen militair Jürgen Conings. Gisteren was een nieuwe zoekactie opgestart, maar die hebben ze tegen de avond moeten stilleggen, omdat het te donker werd. Nu wordt de zoektocht dus herstart, in dezelfde regio nabij het Nationaal Park Hoge Kempen. 

Conings verdween midden mei nadat hij zware wapens had gestolen en uit een kazerne en is nog altijd spoorloos. Ook de zoekactie van gisteren leverde - buiten enkele spullen - niet veel op. Rond 22 uur, toen het donker werd, is de zoekactie afgerond omdat het donker werd. Vanmorgen is in dezelfde regio de zoektocht herstart. Waarom er precies in de gebieden in Zutendaal en As werd gezocht, is niet duidelijk. 

Stadion Genk

De voorgaande grote zoekactie vond vorige week vrijdag plaats, vlakbij het natuur- en recreatiegebied Terhills en een braakliggend industrieterrein. Toen werden zo'n tweehonderd manschappen ingezet, maar dat leverde niets op. Ook gisteren en vandaag zijn weer tientallen politiemensen en militairen uitgerukt om een gerichte zoekactie uit te voeren. Ditmaal verzamelen alle troepen in Maasmechelen. 

Meest gelezen