Ontbijt in de eetzaal van een B&B of op hotel kan weer: "Niet meer naar de kamers hollen met ontbijt" 

Vanaf vandaag worden heel wat coronamaatregelen versoepeld. Zo kan je ook weer in de eetzaal ontbijten in een Bed & Breakfast, of op hotel. Tot gisteren moesten die maaltijden op de kamer geserveerd worden. 

Ignace Smet van Hotel-B&B Aulnenhof in Walshoutem is blij met de versoepelingen: "We hoeven niet meer naar de kamers te hollen met ons ontbijt, we kunnen de gasten terug ontvangen in onze ontbijtruimte en ze verwennen met een vers gebakken of gekookt eitje", zei hij vanmorgen bij Radio 2 Vlaams-Brabant. Ook ontbijtbuffet mag vanaf vandaag weer mits er enkele voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden: "We gaan ons ook daar nog op voorbereiden, en daar zullen we in het weekend weer van start mee kunnen gaan" zegt Smet.

De versoepelingen beteken nu niet meteen dat alles weer kan: "Gasten moeten nog altijd een mondmasker dragen wanneer ze binnenkomen en het mag pas afgezet worden wanneer ze zitten. Per tafeltje kunnen maar maximaal vier personen, of per bubbel. Meestal zijn onze groepen niet zo groot. Anders plaatsen we de tafeltjes wat verder uit mekaar en dan is het ook opgelost."

Zwaar jaar

Het afgelopen coronajaar kreeg ook Hotel-B&B Aulnenhof het zwaar te verduren, maar met de versoepelingen is er weer wat hoop: "Beetje bij beetje kunnen we stilaan beginnen te denken aan bruiloften en feesten organiseren want we hebben hier ook een feestzaal. Dus we staan terug te popelen om te dansen en om te feesten", lacht Smet.  

(lees verder onder de foto)

Ook voor de aanwezige gasten is het weer een verademing: "Ik ben nog wel op hotel geweest tijdens de pandemie, niet alleen tijdens mijn vrije tijd, maar ook voor mijn werk", zegt één van de gasten. "En het is wel leuk want we hebben toch een bepaalde tijd onze plan moeten trekken en picknicken op onze kamer wat niet zo aangenaam is. Dus het is wel fijn om nu terug op een normale manier terug te kunnen ontbijten. Ik ben blij dat dit comfort terug aangeboden wordt." 

Meest gelezen