Videospeler inladen...

Ook Vlaamse regering wil het rouwverlof uitbreiden tot tien dagen

In navolging van het federale niveau gaat nu ook de Vlaamse regering stappen zetten om het rouwverlof bij het overlijden van een partner of een kind/pleegkind uit te breiden tot 10 dagen. Dat heeft Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Bart  Somers (Open VLD) aangekondigd in het Vlaams Parlement. De maatregel zal gelden voor de ambtenaren van de Vlaamse overheid en de lokale besturen, maar ook voor het onderwijspersoneel. 

"De Vlaamse overheid volgt het federale initiatief om het rouwverlof op te trekken naar 10 dagen", aldus Somers bij zijn antwoord op een vraag van Vlaams Parlementslid Katrien Schryvers (CD&V). 

Hij sluit zich aan bij het wetsvoorstel van Kamerlid Nahima Lanjri (CD&V) dat onlangs is goedgekeurd door de Kamer.

"Ik ben absolute voorstander om datzelfde systeem door te voeren voor de Vlaamse ambtenaren en die in de lokale besturen", zegt Somers. "Ik weet ook dat collega Ben Weyts (N-VA) aan eenzelfde regeling aan het werken is voor het onderwijspersoneel."

Somers laat zijn diensten nu bekijken welke regels moeten worden aangepast. Hij zou graag voor het einde van dit jaar een nieuwe regeling klaar hebben. 

Bekijk hieronder de tussenkomst van Bart Somers in het Vlaams Parlement:

Videospeler inladen...

Meest gelezen