2015 Getty Images

Overval op sigarettentransport in Bornem, chauffeur gekneveld achtergelaten in laadruimte

Drie gewapende mannen hebben gisterenavond een sigarettentransport overvallen in Bornem. Ze knevelden de chauffeur en lieten hem achter in zijn vrachtwagen. De daders konden vluchten en worden opgespoord.

"Vermoedelijk hebben de mannen de chauffeur apart genomen en hebben ze hem naar een afgelegen terrein gebracht", zegt Kristof Aerts van het parket. "Daar hebben ze de lading sigaretten overgeladen naar een ander voertuig en hebben ze de chauffeur gekneveld en in de laadruimte achtergelaten."

De chauffeur kon uiteindelijk ontsnappen en de politie bellen. "Hij was erg onder de indruk van de feiten maar hij raakte niet gewond", zegt Aerts.

De mannen konden bijna tien paletten met sigaretten buitmaken, goed voor zo'n tienduizenden euro's. Ze zijn nog niet gevonden, het parket heeft een onderzoek geopend.

Meest gelezen