Parenclubs mogen weer open maar zien het niet allemaal zitten: "lukt enkel in ontspannen sfeer"

Parenclubs mogen vanaf vandaag weer openen, maar er zit een addertje onder het gras: ze moeten de regels van de horeca volgen en alle klanten moeten dus per 4 aan een tafeltje blijven zitten. "Dat werkt niet in een parenclub", zegt Gisela Vermeerschen van The Climax in Balen. Zij heeft daarom besloten om haar zaak nog niet te openen.

"In het begin van de avond zal het misschien lukken voor de mensen om per 4 aan hun tafel te blijven zitten, maar als er wat gedronken wordt, begin er dan maar eens aan om ze uit elkaar te gaan halen", zegt Gisela Vermeerschen van parenclub The Climax in Balen. Ook Didier van Villa 21 in Geel ziet het niet zitten. "Een échte parenclub werkt vooral als er contact is, op afstand gaat dat niet. Het lukt enkel in een ontspannen sfeer."

De nood bij de klanten is nochtans zeer hoog. Niet enkel voor de seks, vooral voor het sociaal contact

Didier, uitbater Villa 21

Zowel The Climax in Balen en Villa 21 in Geel blijven dus voorlopig gesloten. "Heel jammer, want de nood bij de klanten is hoog", zegt Didier. "Niet enkel voor de seks, maar vooral voor het menselijke, het sociaal contact."

De burgemeester van Balen, Johan Leysen (CD&V), laat intussen weten dat de parenclubs in zijn gemeente sowieso nog niet open mogen, ook al zouden ze het willen. Gemeenten mogen zelf beslissen om strengere regels toe te passen, en volgens Leysen zitten de parenclubs in dezelfde categorie als de discotheken.

Meest gelezen