G.Lanting

Pater Kenny: "Blij dat we weer meer mensen mogen ontvangen aan Mariagrot, we hebben de voorbije periode veel mensen moeten teleurstellen"

Aan de Mariagrot van Meersel-Dreef in Hoogstraten halen ze opgelucht adem nu er weer wat meer mensen naar een misviering mogen komen. Vanaf vandaag mogen dat er 200 zijn, de voorbije maanden waren dat er maar 50. "We zijn erg blij met de versoepeling, want we hebben de voorbije periode veel mensen moeten teleurstellen", vertelt pater Kenny Brack bij Radio 2 Antwerpen.

"In het hoogseizoen komen er hier soms 2.000 of 3.000 mensen naar de misvieringen. Als je dan plots maar 50 mensen mag ontvangen, is dat erg moeilijk", zegt pater Kenny Brack. "Het is hier een prachtige locatie in openlucht waar de mensen graag een mis komen volgen. We hebben gewerkt met reservaties, maar die zaten snel vol en erg veel mensen waren teleurgesteld."

Desnoods moeten de mensen maar van achter de haag mee volgen

pater Kenny Brack

Pater Kenny is dus opgelucht dat er vanaf nu 200 mensen mogen komen. "Het is nog altijd weinig, maar ik denk dat het voorlopig wel voldoende zal zijn. We gaan daarom ook niet meer werken met reservaties. De mensen zijn nog altijd voorzichtig. Het park is groot, dus desnoods kunnen ze nog vanachter de haag mee volgen", lacht hij. 

Extra kaarsen bestellen

Je kan ook een kaarsje gaan branden aan de grot, en daar is de interesse de laatste tijd enorm voor toegenomen. "We hebben in de maand mei gemerkt dat de voorraad kaarsen er plots pijlsnel door is gegaan, en we hebben er meer moeten bestellen. Wat zal dat nu dan niet zijn?"

Meest gelezen