Zwembad in Sint-Truiden met virtuele waterglijbaan eindelijk open: "Heel leuk en spannend!" 

De zwembaden zijn terug volledig geopend dankzij de nieuwe versoepelingen. Baantjes zwemmen ging al eerder, maar nu kan je terug ontspannen in stoombaden en ravotten op de glijbanen. En daarom kan het LAGO Bloesembad in Sint-Truiden ook voor de eerste keer opengaan. Het is een nieuw subtropisch zwembad met enkele speciale belevingen.

In heel Vlaanderen kan jong en oud vandaag terug zwembaden opzoeken voor meer dan enkel sport. Je kan genieten van een dagje recreatief zwemmen op glijbanen en anderen subtropische attracties. Zo ook in het LAGO Bloesembad in Sint-Truiden, een subtropisch zwembad in het recreatiepark ‘Sportpark Haspengouw’. Schepen van Sport Jurgen Reniers (CD&V) geeft toe dat de bewoners uitkeken naar de versoepelingen van 9 juni, maar toch vooral naar de opening van het zwembad. Dat zeggen ook de kinderen in het zwembad: “Ik heb er zelfs niet van geslapen, ik kon niet wachten om vandaag naar het zwembad te komen.”

Zoutbad en virtuele glijbaan

Je kan in het LAGO Bloesembad plonsen in het eerste zoutbad van Limburg en families kunnen samen op de glijbanen. De uitzonderlijke beleving voor België is de 122 meter lange glijbaan met virtual reality. Op een aantal momenten doorheen de dag, die op sociale media worden aangekondigd, kan je met een VR-bril van de glijbaan. "Je glijdt met banden die dankzij de virtual reality lijken te veranderen in ruimtekarretjes, een echte beleving", aldus Jurgen Reniers. 

Meest gelezen