Videospeler inladen...

Zomerkermis in Ronse opent op de eerste dag van de versoepelingen

Vanaf vandaag zijn kermissen weer toegelaten. In Ronse werden op de eerste dag van de versoepelingen meteen kermisattracties op de Grote Markt gezet. Zo is Ronse één van de eerste steden waar kermisgangers zich na maanden opnieuw kunnen uitleven. Al worden wel de nodige maatregelen genomen. 

Vanaf vandaag zijn er heel wat versoepelingen van de coronamaatregelen. Daardoor mogen onder andere kermissen weer georganiseerd worden. In "kermisstad" Ronse startten ze als één van de eersten van het land vandaag de zomerkermis. Die staat tot 20 juni op de Grote Markt. De klassieke opstelling van de kermis wordt zoveel mogelijk behouden, maar uiteraard zijn er enkele maatregelen van toepassing om alles veilig te laten verlopen. 

Veilig naar de kermis

De kermis wordt volledig omsloten met dranghekken om het maximum van 400 bezoekers niet te overschrijden. Mondmaskers en afstand zijn verplicht, en de naleving van die maatregelen wordt voortdurend gecontroleerd. Bovendien zijn eetkramen en attracties van elkaar gescheiden. Net als de horeca sluit de kermis om 23.30 uur.

Bekijk (en beluister) hier het kermisplezier in Ronse:

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen