Wikimedia

Art Nouveau Pass geeft voordelige toegang tot buitengewone architectuur in Brussel

Om de art nouveau in Brussel te promoten, lanceren de vzw Brussels Museums en urban.brussels, in samenwerking met visit.brussels, op 10 juni de Art Nouveau Pass. Die laat je toe om tegen gunsttarief enkele parels van deze bouwstijl te bezoeken.

Brussel was op het einde van de 19e eeuw een van de hoofdplaatsen van de art nouveau. Gelukkig is er nog veel erfgoed uit die bloeiperiode bewaard. Om het publiek te helpen bij zijn ontdekkingstocht lanceren de vzw Brussels Museums en urban.brussels, in samenwerking met visit.brussels, de Art Nouveau Pass. Daarmee kan je op een voordelige manier zeven opvallende  gebouwen in art nouveaustijl bezoeken. 

Uithangbord

"Deze pas moet het uithangbord worden van de art nouveau in Brussel", zegt Pieter Van Der Gheynst van de VZW Brussels Museums. "We willen ons duidelijk positioneren als art nouveauhoofdstad. We gaan dus op een positieve manier de concurrentie aan met Barcelona (lacht).  Natuurlijk mikken we nu in eerste instantie op de Brusselaars zelf en op de binnenlandse toeristen.  Maar eens corona tot het verleden behoort spelen we dit natuurlijk internationaal uit", stelt Van Der Gheynst.

Praktisch

De pas verleent je toegang tot het Autriquehuis, het Cauchiehuis, het Hortamuseum, het Solvayhuis, het Muziekinstrumentenmuseum, het Stripmuseum en tot de winkel van edelsmederij Wolfers Frères, die werd gereconstrueerd in het Museum Kunst & Geschiedenis. 

De pas zal beschikbaar zijn in twee versies die toelaten om drie art-nouveaulocaties te bezoeken in een periode van zes maanden na de aankoopdatum. Een eerste formule kost 19 euro. Je hebt de keuze uit zes locaties, met uitzondering van Solvayhuis. Een tweede formule kost 29 euro. Hier kan je het Solvayhuis bezoeken en twee locaties kiezen uit de zes andere. Bovendien krijgen de pashouders korting op een art-nouveaurondleiding naar keuze. De pas is vanaf vandaag te koop. Meer informatie vind je hier.

Meest gelezen