Videospeler inladen...

Witte Huis communiceert via de rug van Jill Biden: First Lady draagt "LOVE" uit bij bezoek aan Verenigd Koninkrijk

Bij haar aankomst in het Verenigd Koninkrijk voor de top van de G7 had de Amerikaanse first lady Jill Biden een eenvoudige boodschap op haar jas: "LOVE". Jill Biden zelf zegt dat ze liefde wil meebrengen uit Amerika, maar velen maken al snel de vergelijking met een outfit die haar voorganger Melania Trump aanhad in 2018. Bij een bezoek aan de grens met Mexico droeg zij een jasje waarop stond:"I really don't care, do u?" ("Het kan mij echt geen bal schelen, jou wel?")

Het lijkt erop dat de rug van de Amerikaanse first lady nu dé plek is voor communicatie van het Witte Huis. Tijdens de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en de Britse premier Boris Johnson naar aanleiding van de top van de G7, droeg first lady Jill Biden een zwart jasje met één woord op haar rug: "LOVE", oftewel "Liefde".

Bekijk hieronder beelden van Jill Biden tijdens de ontmoeting tussen Joe Biden en Boris Johnson (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

"Ik denk dat dit een wereldwijde conferentie is en dat we proberen een gevoel van eenheid over de hele wereld te brengen," zegt Jill Biden hierover. Opmerkelijk, want het is niet de eerste keer dat een first lady een boodschap wil overbrengen op haar rug.

Gevoel van eenheid over de wereld brengen

Jill Biden, Amerikaanse first lady

De outfit wekt door media wereldwijd onmiddellijk vergelijkingen op met het beruchte moment uit 2018 toen Bidens voorgangster, voormalig first lady Melania Trump, een jas droeg met de woorden: "I really don't care, do u?", vrij vertaald als "Het kan mij echt geen bal schelen, jou wel?". 

De boodschap veroorzaakte toen verbazing en controverse omdat Melania Trump op dat moment een onaangekondigd bezoek bracht aan een detentiecentrum in Texas waar kinderen werden opgevangen die gescheiden zijn van hun ouders.  Een wel heel opmerkelijke boodschap, na de kritiek op het beleid van de Verenigde Staten om gezinnen die illegaal de grens oversteken, uit elkaar te halen.

Bekijk hieronder het verslag in "Het Journaal" uit 2018 over de boodschap op Melania Trumps rug (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Volgens Trumps woordvoerder had ze er geen enkele bedoeling mee, maar op (sociale) media was het hek van de dam. CNN noemde het "een onfortuinlijke kledingkeuze." "Het is niet duidelijk hoe het Witte Huis dit heeft kunnen missen", schreef BBC-correspondent Katty Kay. "Als ze dit zonder te denken heeft aangetrokken, is het behoorlijk toondoof."

Liefde van Amerika
Jill Biden, Amerikaanse first lady

Jill Biden haalde haar voorgangster niet aan toen ze een vraag over haar vest beantwoordde. Ze vertelde dat de Bidens "liefde van Amerika brengen". Toch vermoeden mensen op sociale media dat Biden op deze manier wil uithalen naar Trump.

(lees verder onder de tweet)

Jill Biden droeg het jasje trouwens ook al toen ze nog in de running was om first lady te worden: namelijk bij de aftrap van Joe Bidens verkiezingscampagne meer dan twee jaar geleden. En tijdens die verkiezingscampagne gooide ze ook al laarzen met de boodschap "vote" ("stem", red.) in de strijd, zoals op de foto hieronder te zien is.

2020 Getty Images

Meest gelezen