Radio 2

Brand op Zeedijk Middelkerke: appartement op zesde verdieping volledig vernield 

Op de zeedijk in Middelkerke heeft het gebrand in een appartement op de zesde verdieping. Het appartement is volledig uitgebrand. "Er vielen gelukkig geen gewonden en de schade bleef beperkt tot dat ene appartement", zegt brandweerkapitein Frank Ureel.

Het was rond 10 uur vanmorgen toen er plots hevige rook kwam uit een appartement van residentie Manager, een gebouw van 10 verdiepingen hoog.  Het ging om een uitslaande brand in een appartementsgebouw op de hoek van de Zeedijk en de Kwintestraat. De eigenaars van het uitgebrande appartement waren niet thuis. De andere bewoners van het appartementsgebouw konden op tijd naar buiten gaan.

(lees verder onder de foto)

Radio 2

Appartement volledig vernield

In geen tijd sloegen de vlammen uit de ramen, die kapot waren gesprongen. Brandweercommandant Frank Ureel: "Toen we aankwamen, woedde de brand heel hevig, maar alle aanwezigen in het gebouw hadden zichzelf al in veiligheid gebracht door naar beneden te komen. We hebben de brand bestreden van buitenaf met de ladderwagen en vervolgens voerden we ook een aanval uit langs binnen". 

Er vielen dus gelukkig geen gewonden. Er is alleen materiële schade in het appartement zelf. Er is weinig rookschade in het gebouw. Door de brand was de zeedijk ter hoogte van het gebouw 1,5 uur lang afgesloten voor wandelaars.

Meest gelezen