Spotter2 (Wikipedia.org)

Extra covidtestcentrum voor vakantiegangers in Tienen

Als je op reis vertrekt of terugkeert uit het buitenland, moet je afhankelijk van de bestemming een covidtest laten afnemen. Om huisartsen van deze taak te ontlasten, kunnen vertrekkende en terugkerende reizigers voortaan in het Regionaal Ziekenhuis van Tienen terecht voor een covidtest.

“De tests worden afgenomen in de triageboxen voor ons ziekenhuis en nadien verwerkt in ons laboratorium", vertelt klinisch bioloog dr. Silvie Nickmans. "Momenteel kunnen we ongeveer 150 tests per dag verwerken, maar we schalen aan sneltempo op en zullen binnenkort onze capaciteit kunnen verdubbelen. Op deze manier hopen we zoveel mogelijk mensen de kans te geven om veilig op vakantie te vertrekken.”

Vertrekkende reizigers kunnen telefonisch een afspraak maken. De prijs van een screening is 50 euro per persoon en het resultaat is binnen de 24 uur beschikbaar. Vanaf 1 juli voorziet de overheid een terugbetaling van twee PCR-testen voor vertrekkende reizigers die nog niet de kans kregen om zich te laten vaccineren. 

Ook in Leuven openen binnenkort twee testcentra voor vakantiegangers. 

Meest gelezen