James Arthur Photography

Dan toch een natourcriterium in Roeselare

In Roeselare komt er dan toch een natourcriterium: meer bepaald op dinsdag 20 juli. Thomas Verhaeghe, voorzitter van de vzw Roeselare Koerst, is aangenaam verrast: "We hadden dit totaal niet verwacht. We hadden er ons al bij neergelegd dat het ook dit jaar niks zou worden."

Er zijn uiteraard wel enkele coronamaatregelen. Iedereen moet een mondmasker dragen en het parcours wordt aangepast om het publiek te spreiden. "We mogen maar 2500 toeschouwers hebben en die moeten afstand houden. Daarom passeren we langs enkele pleinen. Daarop kunnen we ons publiek makkelijker spreiden. En dat is ook goed voor de horeca rond die pleinen."

Er is geen VIP-dorp en dat is een grote financiële aderlating. Thomas Verhaeghe: "We hebben intussen het engagement van de stad Roeselare en van onze sponsors. We zullen het budgettair wel rondkrijgen."

Julian Alaphilippe

De organisatoren zullen een tandje moeten bijsteken want het is kort dag om nog alles rond te krijgen tegen 20 juli. "Dat lukt ons. De eerste editie hebben we ooit in 6 weken from scratch georganiseerd. We zijn intussen ook gerodeerd."

Grote namen strikken zal misschien moeilijker zijn door de Olympische Spelen. De wegrit in Tokio vindt plaats op 24 juli en de tijdrit op 28 juli. Daardoor zullen veel renners meteen na de Tour naar Japan vertrekken. "Ja, de gele trui zullen we niet krijgen. Maar er zijn nog renners die niet naar de Spelen gaan, zoals Alaphilippe bijvoorbeeld. Het zal zeker lukken om een mooi deelnemersveld te krijgen. Maar die contacten worden pas in de laatste week van de Tour gelegd."

Meest gelezen