BELGA

Douanier Antwerpse haven aangehouden op verdenking van drugssmokkel

Een douanier (36) van de Antwerpse haven is aangehouden in een onderzoek naar drugssmokkel. Hij wordt verdacht van het invoeren en verhandelen van drugs en van lid te zijn van een criminele organisatie. Als douanier kon hij containers voor controle selecteren. Morgen beslist de raadkamer of hij in de cel moet blijven.

De verdachte is een man uit Brecht. Hij werd eerder deze week aangehouden door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen. Als douanier was hij bevoegd voor het selecteren van containers voor controle. 

Toen zijn opzoekingen gecontroleerd werden, kwamen er containers in beeld waar vermoedelijk drugs werden uitgehaald. In verschillende containers werd ook cocaïne aangetroffen. Bovendien bleek dat de douanier ook buiten de werkuren en in het weekend opzoekingen had gedaan. 

Morgen verschijnt de douanier voor de raadkamer. Die zal beslissen of hij in de cel moet blijven.

Meest gelezen