EK-gekte in Genk: "Hier hangen alle soorten vlaggen in de straat"

Het EK voetbal gaat morgen van start met een openingswedstrijd tussen Turkije en Italië. Naar die wedstrijd wordt in Limburg erg uitgekeken, zeker ook in Genk waar Turkse, Italiaanse en Belgische vlaggen broederlijk naast elkaar hangen.

"Als de Turken winnen, gaan we toeteren. Maar als de Belgen winnen, gaan we ook toeteren", zegt een buurtbewoner. "Alle soorten vlaggen hangen hier broederlijk naast elkaar in de straat: Turkse, Italiaanse, Belgische, Duitse vlaggen... Hier is er een mengeling van culturen, alle soorten bij elkaar, en dat is fijn. We hebben een goede band met iedereen."

(Lees verder onder foto)

Wie het EK voetbal zal winnen, daar wordt nu al over gespeculeerd in Genk: "België heeft een goede ploeg met sterke spelers zoals Courtois, Lukaku, Hazard, ... En Turkije heeft dat niet. Ik hoop op een finale Italië-België. Maar hier in Genk gaat altijd wel iemand blij zijn. En iedereen heeft het nodig na die corona om te vieren, ook al ben je geen voetballiefhebber, iedereen gaat genieten van dat EK!"

Meest gelezen