Els De Schepper wordt Judy Garland in nieuwe musical: "Ik leerde haar kennen via plaatjes van mijn opa"

De Wase Els De Schepper kruipt in de rol van de Amerikaanse zangeres-actrice Judy Garland in een nieuwe musical die volgend jaar in première gaat. In afwachting werkt ze volop aan de nieuwe theatershow "Els De Schepper Ziet ze Vliegen", die is klaar in september.  

In 2015 kroop Els De Schepper al in de rol van de legendarische Edith Piaf. Nu kiest ze voor het leven van Judy Garland. We kennen de Amerikaanse actrice van onder meer "A star is born" of van het liedje "Somewhere over the rainbow" uit de musical "The wizard of Oz". Haar leven liep niet over rozen, ze was verslaafd aan drank en medicijnen. 

"We zien haar in de voorstelling op het einde van haar leven," legt de Schepper uit, "waarbij ze dronken is, maar toch nog het beste van zichzelf geeft en aanbeden wordt. Al die twists in haar persoonlijkheid en hoe anderen geld wilden verdienen aan haar, dat willen we tonen." De Schepper is te jong om Judy Garland te hebben gekend, maar ze heeft de muziek leren kennen via de platenspeler uit de jaren vijftig van haar grootouders. Dat vertelt ze in het gesprek bij Radio2 Oost-Vlaanderen. 

Beluister hier het interview met Els De Schepper of lees eronder verder:

Eigen theatershow

De première van "Judy, the musical dinner show" is pas voor volgend jaar. Intussen zit de cabaretière niet stil. Ze bereidt zich volop voor op "Els ziet ze vliegen", haar nieuwste theatershow in het najaar. De try outs doet ze onder meer in haar eigen streek in Hamme, Wetteren, Lokeren en de echte eerste voorstellingen onder meer in oktober in Zele. Meer info vind je op de website.

En over Judy wil ze nog dit kwijt: "Het heet wel "Musical dinner show", maar er wordt niet gegeten tijdens de voorstelling!" Eerst eten, dan kijken. 

Meest gelezen