Foto: Fakkeltheater

Vernieuwd Fakkeltheater is klaar om bezoekers te ontvangen

Met een opendeurdag vandaag verwelkomt het Fakkeltheater zijn publiek opnieuw. Het theater maakte van de tweede lockdown gebruik om grondige renovaties uit te voeren. Die nieuwe look wil het nu graag delen met bezoekers, vlak voor de voorstellingen weer beginnen. 

Een dag voor de eerste theatervoorstelling heet het Fakkeltheater zijn trouwe publiek weer welkom. Zowel de organisatie als het publiek staan te popelen volgens directeur Sam Verhoeven: "Er zijn grondige renovaties uitgevoerd. Het is heel fijn om die te tonen na maanden sluiting. We merken dat ons trouwe  publiek ook snakt naar theater. De afgelopen weken verkochten we veel kaarten."

Dat was na de eerste besmettingsgolf wel anders, getuigt Verhoeven: "We zijn in september en oktober ook 7 weken opengeweest. We merkten dat mensen zeer voorzichtig en bang waren om terug te komen. Nu is die stemming helemaal omgeslagen. De meeste van onze bezoekers zijn al gevaccineerd. Het veiligheidsgevoel en de zin om te komen zijn veel groter. Dat schept vertrouwen. We hopen dat we nu de deuren kunnen opengooien en ze nooit meer dicht hoeven te doen." 

Lockdown nuttig besteed

Bij het begin van de tweede lockdown in oktober moest het theater dus na enkele weken opnieuw de deuren sluiten. Toen al snel duidelijk werd dat de sluiting langer zou duren, besloten Verhoeven en zijn team om het gebouw onder handen te nemen: "We hebben van een nood een deugd gemaakt en zijn aan het renoveren geslagen.  Met het oorspronkelijke ontwerp uit 1888 in gedachten, plaatsten we nieuwe theaterstoelen.  De theaterzaal werd geverfd en kreeg een nieuw tapijt. Ook de foyer werd in een nieuw jasje gestoken." 

In die nieuwe setting trapt de voorstelling Moordspel morgenavond het hernieuwde theaterseizoen af. Na het openingsweekend in maart 2020 werden alle voorstellingen sindsdien geannuleerd.

Foto: Fakkeltheater

Meest gelezen