In Hasselt extra politietoezicht en in Maasmechelen verkeersmaatregelen tijdens EK voetbal

In Hasselt gaat de politie extra mensen inzetten om te controleren of tijdens EK evenementen iedereen de coronamaatregelen naleeft. En in Maasmechelen geldt er tijdens en na de wedstrijden van de Rode Duivels, de Italianen en de Turken een aangepast verkeersreglement. 

Er staan in Hasselt al zeker 30 evenementen gepland tijdens het EK voetbal. De politie gaat dan extra mensen inzetten om te controleren of iedereen de coronamaatregelen naleeft. Woordvoerster Dorien Baens:   "Andere jaren tijdens EK of WK centraliseert zich alles op één groot plein, dit jaar is dat anders en zijn er een heel aantal evenementen aangemeld. Voor de eerste wedstrijd dit weekend hebben we 10 extra ploegen voorzien." Politie LRH gaat dat eerste weekend evalueren en dan bekijken of er later meer of minder ploegen ingezet moeten worden. 

Eénrichtingsverkeer op de Pauwengraaf in Eisden

In Maasmechelen zal tijdens en na de wedstrijden van de Belgen, Italianen en Turken een speciaal verkeersregelement van kracht zijn.  Burgemeester Raf Terwingen: "We gaan ervoor zorgen dat op bepaalde plaatsen in Maasmechelen de verkeersstromen van mensen die in autokaravanen rijden mekaar niet kruisen, want dat is gevaarlijk."

Er zal dus op enkele straten in Eisden éénrichtingsverkeer ingevoerd worden: dat is zo op de Pauwengraaf en op een stuk van de Koninginnelaan. Een klein stuk van de Oude Baan en enkele kruispunten  worden afgesloten. 

Meest gelezen