Familie Verkempinck

Speelbos om Ilias uit Lede te herdenken, jongen van 2 die stierf na val van trap: "Zo leeft hij voort"

In Lede komt binnenkort een speelbos naar aanleiding van het overlijden van Ilias (2). Het jongetje overleed afgelopen weekend na een ziekenhuisopname, hij kwam er terecht na een ongelukkige val van de trap. Om het bos aan te leggen, startten de ouders een inzamelactie. Die leverde in amper twee dagen tijd al meer dan 35.000 euro op. 

Afgelopen weekend stierf Ilias uit Lede nadat hij drie weken eerder thuis van de trap was gevallen. De ouders van het jongetje, Brecht Verkempinck en Anke Mollij, willen in Lede een speelbos aanplanten om hun zoon zo te herdenken en ook om speelruimte te maken voor andere kinderen. "We willen ons verdriet omzetten in iets duurzaams en positiefs. Bloemen en kransen verwelken, maar bomen blijven. Zo kan onze zoon verder leven in het bos", zegt papa Brecht.

Beluister de getuigenis van papa Brecht of lees eronder verder:

Crowdfunding

De ouders van het overleden jongetje zijn vorige week zelf met een crowdfunding begonnen om een speelbos te kunnen aanleggen. Na amper twee dagen was de nodige 35.000 euro al ingezameld. "We krijgen heel veel steun uit alle hoeken. De leegte wordt echt gevuld met liefde." Geld doneren kan nog steeds via de crowdfundpagina.

Waar het bos komt, moet nu nog verder uitgezocht worden. Maar, intussen heeft ook Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) overleg gehad met de ouders. "We willen een grote locatie waar ruimte genoeg is voor veel inheemse bomen. Er zijn verschillende locaties die in aanmerking komen en misschien kunnen er zelfs verschillende bossen komen", zegt papa Brecht. 

Meest gelezen