Radio 2

Leuven telt 100 dagen af naar WK Wielrennen

Vandaag, donderdag 10 juni, is het nog exact 100 dagen tot de wereldkampioenschappen wielrennen neerstrijken in Vlaanderen. De wegritten komen telkens aan in Leuven en de gaststad warmt zich nu al op voor het evenement. Op de Grote Markt staat vanaf vandaag een opvallende aftelklok. 

De stad Leuven start de countdown naar 18 septembervandaag op de Grote Markt. Daar is in samenwerking met hogeschool UCLL een bijzondere aftelklok neergezet. Het is een interactieve en duurzame installatie waar alle Leuvenaars en bezoekers van de stad sportief plezier aan zullen beleven.

Woordvoerder Gert Van Goolen van vzw Flanders 2021 legt uit: "De klok wordt aangedreven door mankracht. We hebben naast de klok een container geplaatst met daarin twee fietsen. Wie op die fietsen rijdt, wekt de nodige elektriciteit op om de klok te laten lopen. Het systeem stockeert genoeg energie om de klok ook 's nachts te laten werken. Iedereen is vrij om voor een stukje aandrijving te zorgen." 

Radio 2

Meest gelezen