Pixabay

"Lijk" in auto in Tienen blijkt paspop

In Tienen kreeg de politie woensdag een ongewone melding binnen. Iemand had de politie gebeld om te zeggen dat er op de achterbank van een auto een levenloos lichaam lag. Het bleek uiteindelijk om een paspop te gaan.

Mensen belden gisteren naar de politie omdat ze dachten dat er een lijk lag in een auto. De politie ging ter plaatse en kon daar vaststellen dat het om iets heel anders ging, zegt Julie Huyghebaert van de politiezone Getevallei: "We kregen een melding dat er een levenloos lichaam in een auto zat. Alle hulpdiensten, ook de mug, gingen snel ter plaatse. Het werd ter plaatse duidelijk dat het niet om een mens ging maar om een levensechte pop, maar dat was nauwelijks te merken." 

Het verschil tussen een lichaam in de auto en een paspop was van buiten niet te zien met het blote oog

Julie Huyghebaert, politie Getevallei

De politie moest dus voor niets uitrukken, maar raadt wel aan om verdachte feiten te blijven melden.

Meest gelezen