Radio 2 - Luiz (uiterst links) met zijn vrienden en oma voor het peperkoeken huis

Luiz uit Hofstade krijgt een levensgroot peperkoeken huisje van zijn oma: "Mijn grootste droom komt uit" 

Voor zijn verjaardag in februari heeft Luiz uit Hofstade, bij Aalst, zijn oma gevraagd om een peperhoeken huisje, zoals in het bekende sprookje. "Hij is 6 jaar geworden vorig jaar en vanaf dat moment was het zijn droom om een levensgroot peperhoeken huisje te hebben", vertelt Rietje Wauters, de oma van Luiz. Samen met haar vriend Luc en haar dochter heeft Rietje de wens van haar kleinzoon kunnen vervullen.

Na veel uitstel en afwachten heeft de 6-jarige Luiz zijn verjaardagfeest en cadeau gekregen van zijn oma Rietje. Zijn wens was om een levensgroot peperkoeken huis te hebben en na weken werk kon ze zijn droom waarmaken. "Mijn vriend Luc heeft de houten frame in elkaar getimmerd op een kleine 3 weken", legt ze uit. "Mijn dochter heeft via haar werk snoep besteld en ik heb dat op 3 dagen eraan gelijmd met een mengsel van bloemsuiker en water."

Luiz en zijn vrienden mogen het snoep er gewoon afplukken , zolang er geen mieren opzitten

Rietje Wauters, oma van Luiz

Snoep op de muren

Het dak is opgebouwd uit peperkoek, speculoos en niknakken. Maar voor de muren wilde Rietje iets speciaals doen. "Ik heb via mijn dochter 20 kg snoep geregeld", geeft ze mee. "Niet zomaar gewoon snoepgoed, maar reuzegrote, XXL snoepen." Om het huisje heel de namidag te beschermen van mieren plaatste Luc een koperdraad errond. 

Helaas geraakten de vele snoepen in de vorm van colaflesjes, spiegeleieren en aardbeien niet allemaal op het huis. "Elk kindje zal snoep van het huisje kunnen plukken en een grote zak kunnen meenemen naar huis." Kleinzoon Luiz kreeg het peperhoeken huisje woensdagnamiddag, als deel van zijn zomerfeestje. "Velen van zijn vriendjes gaan veranderen van school, maar hij niet", zegt Rietje. "Het is dus ietwat van een afscheidsfeestje." 

Radio 2 - Het peperkoeken dak

Meest gelezen