archieffoto Radio 2

Nieuwe stunt van Zonhovens bedrijf: "Reuzegrote vlag met boodschappen voor de Rode Duivels"

In Zonhoven heeft de EK-koorts weer toegeslagen bij Befrako, een verdeler van naaimachines. Het bedrijf gaat opnieuw een grote vlag naaien, dit keer met lapjes met boodschappen voor de Rode Duivels. 

Voor het WK voetbal in 2018 maakte het Zonhovense bedrijf al een Belgische vlag van zo'n 1.000 m². Voor dit EK moet het een vlag met boodschappen voor de Rode Duivels worden. "Mensen mogen in de showroom vierkante lapjes komen maken, met daarom boodschappen voor de Rode Duivels", vertelt Koen Evers van Befrako. "Al die lapjes van 30 cm op 30 cm in zwart, geel en rood zullen we dan aan elkaar naaien." 

We beginnen met 450 m² maar we kunnen dat nog verdrievoudigen

De vlag wordt in het weekend van 19 en 20 juni in elkaar gezet. "Mensen kunnen dan hun lapjes bij ons in de toonzaal in Zonhoven komen maken. En een week later zullen we de voormalige kraamkliniek in Hasselt er mee versieren. "We beginnen met 450 m² maar we kunnen dat nog verdrievoudigen! Drie jaar geleden werd onze vlag aan het gemeentehuis van Zonhoven gehangen, maar uiteraard willen we dat record graag verbreken. "

Meest gelezen