Radio 2

Optreden Kommil Foo in Waregem: “Eindelijk!”

Voor het eerst sinds oktober stond Kommil Foo nog eens op een podium voor een groot publiek. “Eindelijk!”, zuchtten de broertjes Raf en Mich Walschaerts op het grasplein naast CC De Schakel. Maar ook voor de organisator en het publiek was het “Eindelijk! Iedereen heeft al te lang cultureel honger geleden."

“Ik had een slechte droom vannacht waarin ik het spelen verleerd was, maar gelukkig was dat maar een droom”, gekte Raf voor hij gisteren het podium opklom. “Waregem wordt het eerste grote optreden voor een ruim publiek sinds lang, dus we hebben er enorm veel zin in!”. Samen met zijn broer Mich en hun vijfkoppige band speelden ze een set van een uur, compleet met twee bis-nummers. “Nu beseffen we pas wat we gemist hebben”, reageerde iedereen achteraf. 

lees voort onder foto

Radio 2

De kop is eraf!

Het optreden van Kommil Foo voor 175 betalende toeschouwers is het eerste in een lange rij. “We hebben lang cultuur moeten missen, maar de komende dagen halen we de schade in met artiesten zoals Raymond van het Groenewoud, Die Verdammte Spielerei en Alex Agnew die hier komen spelen in een festivalsetting, buiten naast het CC”, zegt Jorge De Wintere, communicatieverantwoordelijke van CC De Schakel. “We mogen 325 mensen toelaten volgens de geldende regels en we moeten kalm blijven. Dansen mag bijvoorbeeld nog niet, de bar blijft ook dicht tijdens het festival. Het heeft gelukkig geen negatief effect op de ticketverkoop. Ook dankzij het mooie weer dat nog een tijdje in ons land zal blijven. Na vanavond is de kop eraf, we gaan nog mooie tijden tegemoet.”

Meest gelezen