CC De Steiger

"Het Feestpaleis" in Boom dicht: brandveiligheid niet in orde

Het gemeentebestuur van Boom heeft beslist om feestzaal "Het Feestpaleis" te sluiten, omdat de zaal niet meer brandveilig is. Alle activiteiten worden daarom noodgedwongen geannuleerd. Er wordt wel naar een oplossing gezocht voor de gebruikers. Er wordt ook onderzocht of er middelen kunnen vrijgemaakt worden om de nodige aanpassingen te doen. "We gaan er alles aan doen om de zaal te heropenen", zegt schepen van Openbare Werken Francisco Sanchez (N-VA). 

Naar aanleiding van een aantal opmerkingen van de brandweerzone Rivierenland heeft het Boomse gemeentebestuur beslist om de activiteiten in Het Feestpaleis aan de Colonel Silvertopstraat voorlopig stop te zetten. Onder meer de nooduitgangen en de elektriciteit voldoen niet meer aan de huidige veiligheidsvoorschriften. 

We hebben al herstellingen gedaan, maar kunnen nu niet anders dan sluiten

Francisco Sanchez, schepen van Openbare Werken (N-VA)

Het gemeentebestuur zit verveeld met de zaak maar wil geen enkel compromis sluiten op vlak van de veiligheid. "We hebben al wel wat herstellingen gedaan om de zaal toch te kunnen openhouden, maar nu is ze afgekeurd voor brandveiligheid en elektriciteit. We kunnen niet anders dan sluiten."

Muzikanten zonder repetitieruimte

In het gebouw zaten nog altijd een aantal vaste gebruikers, zoals vier harmonieën en koren. Ook de zeven muziekbandjes die er repeteerden zullen op zoek moeten gaan naar een andere repetitieruimte. 

Voorlopig kunnen de verenigingen de parochiezaal gebruiken. "We doen er alles aan om het Feestpaleis zo snel mogelijk te heropenen. We zijn ook bezig met de bouw van een muziekschool, misschien kunnen we dat combineren met het bouwen van een nieuwe feestzaal", besluit de schepen.

Meest gelezen