Harmonie De Verbroedering

Infectioloog Erika Vlieghe haalt dwarsfluit vanonder het stof: "Blij om nog eens met de harmonie te kunnen spelen"

Ook fanfares en harmonieën mogen opnieuw samenkomen en daar is infectioloog Erika Vlieghe heel blij om. Vlieghe speelt dwarsfluit in harmonie De Verbroedering uit Erps-Kwerps. "Het was een emotioneel moment toen ik doorhad dat ik eindelijk opnieuw met de harmonie mocht samenspelen", vertelt Vlieghe op Radio 2. 

Meer dan een half jaar is het geleden dat leden van fanfares en harmonieën nog samen gerepeteerd hebben. Maar nu het weer mag, worden de instrumenten opgeblonken en gestemd. Bij harmonie De Verbroedering uit Erps-Kwerps worden die vanavond zelfs al voor een eerste keer getest. Want eindelijk wordt er opnieuw gerepeteerd, rekening houdend met de nodige coronamaatregelen. En dat die bij de harmonie tot in de puntjes opgevolgd zullen worden, hoeft niet gezegd. Want niemand minder dan Erika Vlieghe speelt er mee. 

Speeksel

"Ik speel dwarsfluit in de harmonie", vertelt Vlieghe. "En dat is een instrument waar je in deze coronatijden toch ontzettend goed moet mee opletten, want daar komt natuurlijk speeksel bij kijken. Wij zullen dan ook goed alle protocollen opvolgen: genoeg afstand houden van elkaar, ramen opzetten en indien het kan ook buiten spelen. We zullen voorzichtig zijn." 

Lang niet meer gespeeld, maar is zoals fietsen, je verleert het niet helemaal

Infectiologe Erika Vlieghe

Of de eerste repetitie van de harmonie vlot zal verlopen, valt nog af te wachten. "Ik hoop dat we niet vals klinken", lacht Vlieghe. "Maar je weet natuurlijk nooit, ik heb alvast in al die tijd niet meer gespeeld op mijn dwarsfluit. Maar het zal wel lukken, denk ik. Het is een beetje zoals fietsen, je verleert dat niet helemaal." 

Meest gelezen