Jef Wijckmans

Zwembad in GO! Atheneum van Boom sluit definitief de deuren: "Dramatisch voor 1.700 zwemmers"

De GO! Scholengroep Rivierenland sluit definitief het zwembad in het Atheneum van Boom. Het lokale bestuur en de Verenigde Willebroekse Zwemclub vzw zijn daar niet blij mee. Ze hopen nog tot een overeenkomst te komen. "Voor 1.700 kinderen en inwoners is er nu geen plaats meer om te zwemmen, dat is dramatisch", zegt schepen van Sport Tom Dewandelaere (CD&V). 

De GO! Scholengroep Rivierenland wil niet meer investeren in het zwembad in het Atheneum van Boom. Daarom heeft de scholengroep beslist om het zwembad te sluiten, tot grote teleurstelling van het lokale bestuur en de Verenigde Willebroekse Zwemclub vzw. "Onze zwemclub van bijna 600 leden verliest nu haar zwemwater. Ook veel lagere en middelbare scholen wilden hier opnieuw zwemlessen aanbieden, maar dat wordt nu door hun neus geboord", reageert schepen van Sport Tom Dewandelaere (CD&V). 

Voor 1.700 mensen zal er geen plaats meer zijn om te zwemmen

Tom Dewandelaere, schepen van Sport (CD&V)

Als de definitieve sluiting doorgaat, zullen de Bomenaars vanaf 30 september niet meer terecht kunnen in het zwembad. "Dat is eigenlijk dramatisch. Voor zo'n 1.700 mensen is er dan geen plaats meer om te zwemmen. Ik hoop dat we op korte termijn toch opnieuw rond de tafel kunnen zitten om tot een akkoord te komen", zegt Dewandelaere.

Het lokale bestuur en de zwemclub hadden eerder al voorstellen gedaan aan de scholengroep om aan hun bezorgdheden tegemoet te komen. "Die voorstellen blijven ook gelden", klinkt het.

Meest gelezen