64 gevaarlijke schoolroutes in Vlaams-Brabant worden veiliger

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) heeft voor heel Vlaanderen een plan klaar om routes naar scholen veiliger te maken. In de provincie Vlaams-Brabant gaat het om 101 knelpunten, waarvan er 64 worden aangepakt om de schoolroutes veiliger te maken. Ondermeer in Boutersem en Overijse worden knelpunten en wegen heringericht.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wil dat kinderen veilig met de fiets of te voet naar school kunnen gaan. “Een onveilig kruispunt of een gebrek aan comfortabele fietsinfrastructuur ontmoedigt mensen om de fiets te nemen en daar willen we vanaf”, aldus minister Peeters. Eind december 2020 werden de lokale besturen opgeroepen om knelpunten op veel gebruikte schoolroutes op gewestwegen in kaart te brengen. “Die knelpunten zijn ons nu bekend: in Vlaams-Brabant gaat het om 110 knelpunten waarvan we er op korte termijn alvast 64 aanpakken."

Eindelijk worden die heikele punten op onze schoolroutes in Boutersem aangepakt. We zijn zelf al aan het werken langs de Smisstraat, het verlengde van de N234. Dit past er perfect bij

Maarten Devroye (N-VA), schepen van Mobiliteit in Boutersem,

Het doel is dat straks alle schoolroutes zo veilig mogelijk zijn ingericht. In totaal trok minister Peeters hiervoor 30 miljoen euro uit. "Wij zijn heel blij, want we vragen al jaren om een veilige oversteek aan de Waverstesteenweg ter hoogte van de Abstraat en Lanestraat. Dit wordt het sluitstuk van ons fietsplan", aldus schepen Peter Lombaert (Groen) van Overijse.

Meest gelezen