Videospeler inladen...

80 erkende vluchtelingen krijgen bij IKEA eerste werkervaring, Alaaddin Abusafia: "Dit is mijn eerste, kleine doel"

Meubelketen IKEA heeft sinds deze maand zijn eigen integratieproject met vluchtelingen. Het internationale bedrijf zal wereldwijd 2.500 mensen met een officieel statuut als vluchteling helpen klaarstomen voor de arbeidsmarkt. In ons land krijgen 80 erkende vluchtelingen de kans om bij IKEA een eerste werkervaring op te doen. De winkelketen wil aantonen dat ook een privébedrijf een belangrijke rol kan spelen in integratie. 

Zo werkt Alaaddin Abusafia op de klantendienst van IKEA. Vier maanden lang zal een buddy hem op de werkvloer intensief begeleiden. Tegelijk worden ook zijn sollicitatievaardigheden voor de toekomst aangescherpt. Zijn droom is om interieurdesign te gaan studeren, en dat kan alleen als hij werk en studie kan combineren.

Videospeler inladen...

Meest gelezen