Radio 2

Alleen dj is positief op testmatch Belgian Cats in Kortrijk

De Belgische nationale basketvrouwen hebben een oefenduel in Kortrijk gespeeld dat een testevent was met een beperkt publiek. Na een negatieve coronatest mochten 550 toeschouwers binnen in de topsportzaal De Lange Munte. Alleen de dj van de wedstrijd testte positief.

Wie wou komen kijken en ouder was dan 6, moest een sneltest afleggen. De dokter van de testers was tevreden over de vlotte gang van zaken: "Maar 1 op de 500 geteste personen was positief en kon de zaal niet betreden. Het bleek om de dj van de match te gaan."

lees voort onder de foto's

Radio 2
Radio 2

Het oefenduel van de Belgian Cats tegen Griekenland was een experiment dat moet meten wat het effect is van een grote groep mensen op de luchtkwaliteit binnen een bepaalde ruimte. “Het systeem werkt, dat is wel duidelijk”, zegt Belgian Catsmanager Koen Umans.

De Belgian Cats wonnen met 67-53 van Griekenland. Morgen spelen ze nog een oefenduel tegen Griekenland in Kortrijk. Ook die wedstrijd wordt een testevent. Dan mogen er wat meer toeschouwers binnen in De Lange Munte: 700 namelijk.

Meest gelezen