Juan Salamanca via Pexels

Brussel krijgt weer subtropisch zwembad: "Plek voor jongeren die niet met vakantie kunnen gaan"

Het Brussels Gewest gaat een subtropisch zwembad bouwen. Dat heeft ze vandaag bevestigd. Het zwemparadijs zal op de site van het Weststation komen in Molenbeek. En dat is volgens schepen van Molenbeek Jef Van Damme (Vooruit) de perfecte plek: "Voor veel jongeren wordt dit een toegankelijke manier om met vakantie te gaan".  

Twee jaar geleden lanceerde schepen Jef Van Damme al het idee voor een subtropisch zwembad. Na de sluiting van Océade konden jongeren in Brussel namelijk nergens meer terecht. Maar dat gaat nu veranderen. "Nadat Océade in het Bruparck de deuren sloot, had Brussel geen subtropisch zwembad meer. En dat is eigenlijk onbegrijpelijk", zegt Van Damme.  "Voor een stad als Brussel met meer dan 1 miljoen inwoners is het normaal dat je minstens één subtropisch zwembad hebt. En daar maken we nu werk van. Vandaag nemen we een belangrijke stap in de realisatie ervan. Zo zal het zwembad op de  site komen van het Weststation in Molenbeek, op de grens met Anderlecht."

Brusselse jongeren hebben niet altijd de mogelijkheid om met vakantie te gaan, dan is zo'n subtropisch zwembad heel fijn 

Afgelopen week was er veel commotie rond Brusselse jongeren die het bont maakten op recreatiedomein Blaarmeersen in Gent. Maar dat is niet de reden dat het subtropisch zwembad er komt. "Ik denk dat veel jongeren nood hebben aan een zwemparadijs zoals Océade. Met alle glijbanen, fonteinen, en attracties die er bij horen. Die jongeren hebben niet altijd de mogelijkheid namelijk om op reis te gaan omdat dat te duur is. Dan is zo'n subtropisch zwembad heel fijn om je vakantie door te brengen in eigen stad."

Site Weststation Molenbeek
Google Maps

Meer nieuwigheden Weststation

De site van het Weststation wordt helemaal herbouwd met nieuwe woningen, winkels, een groot park, fietspaden en een voetgangersbrug. De plannen voor het subtropisch zwembad heeft het Brussels Gewest er later bijgevoegd. Maar ook eigenaar NMBS gaat daarmee akkoord. Tot grote vreugde van schepen Van Damme en de vele Brusselse jongeren die binnen enkele jaren kunnen genieten van een subtropisch zwemparadijs. 

Beluister hier het gesprek met schepen Jef Van Damme:

Meest gelezen