Radio 2

Code rood in basisschool De Minnetuin Ieper: "Eindelijk eens een positieve code rood"

Het was op zijn minst een kleurrijk zicht vandaag in basisschool De Minnetuin in Ieper. Alles, maar dan ook alles, staat het in teken van de Rode Duivels die zaterdag hun eerste wedstrijd spelen op het EK. 

Het is code rood in De Minnetuin in Ieper. Gelukkig heeft de rode code niks met corona te maken, maar wel alles met de Rode Duivels. Els Vanlauwe is zorgcoördinator: "Dit jaar heeft corona zwaar doorgewogen. We vonden dat het eens een andere code rood mocht zijn, een positieve code rood. We hebben iedereen opgeroepen, ook de leerkrachten, om zich te verkleden. In de klassen wordt er gewerkt rond de Belgische driekleur. De sfeer is uitgelaten. Je voelt dat de kinderen er deugd van hebben om even die zorgen los te laten. Ze werken en spelen al een hele tijd in bubbels. Nu zien ze dat de hele school in dezelfde outfit is, in dezelfde kleuren. Ze voelen opnieuw die samenhorigheid en dat hebben ze nodig. We zien de leerlingen opfleuren." 

(lees verder onder de foto)

Radio 2

Leerlingen zijn dolenthousiast

De leerlingen zijn op zijn minst gezegd laaiend enthousiast. Een kleine bloemlezing:

Brent Soete, 12 jaar: "Het is eens iets anders dan al die examens. Ik heb voetbalkleren aan van de Rode Duivels en een soort bloemensjaal. Mijn favoriete duivel is Thibaut Courtois. Hij is de beste keeper.

Karsten Heyman, 12 jaar: "Ik heb het nieuwe truitje van de Rode Duivels aan. Mijn favoriet is Kevin Debruyne. Hij legt de ballen zo mooi af, alles wat hij doet, is goed. Het is wel leuk nu op school. Iedereen supportert en zingt liedjes, de sfeer is fantastisch.

Anke Declerck, 13 jaar: "Ik heb een gele t-shirt aan, een zwart voetbalbroekje en rode schoenen. Er hangen veel vlaggen uit in school, de sfeer is gezellig. Mijn favoriet is Eden Hazard, hij heeft een goede balcontrole.

Dre Merveille, 11 jaar: "Ik heb een sjaal, t-shirt en schmink aan. Het is superleuk, iedereen is verkleed. Wij hebben ook de school versierd. Ja, wij zien het zitten. 

 

Radio 2

Meest gelezen