Extra controles op zwaar vervoer Grimbergen: "Rijbewijs van overtreders wordt onmiddellijk ingetrokken"

In Grimbergen gaat de politie vanaf morgen het zwaar vervoer extra controleren. Met deze verkeersactie wil de gemeente de  verkeersveiligheid verhogen. Heel wat chauffeurs nemen het niet altijd even nauw met de regels. De chauffeurs rijden door straten die niet voorzien zijn op zwaar vervoer, met een beschadigd wegdek tot gevolg.

In Grimbergen is het wegdek op verschillende plaatsen beschadigd. Ook de inwoners merken extra overlast in straten die niet voorzien zijn op zo'n zwaar verkeer.  Eerder werden er al gerichte acties gevoerd en overtreders werden geverbaliseerd, maar het probleem blijft zich voordoen. De gemeente wil de vrachtwagenchauffeurs informeren, maar ook beboeten.

Rijbewijs intrekken

"We gaan alle bedrijven uit Grimbergen en ruime omgeving aanschrijven met de uitdrukkelijke vraag om vrachtwagens en zwaar vervoer de juiste routes te laten volgen. Iedereen moet zich aan de tonnage- en snelheidsbeperkingen houden", zegt schepen van mobiliteit Philip Roosen (N-VA). "Tegelijkertijd heeft de politie in overleg met het college en het parket een aantal acties op touw gezet. Vrachtwagens die zich niet aan de regels houden, zullen uit het verkeer worden gehaald en die chauffeur zijn rijbewijs zal onmiddellijk ingetrokken worden."

Meest gelezen