Corona nekt Air Antwerp, luchtvaartmaatschappij die vliegt tussen Antwerpen en Londen houdt het voor bekeken

De in 2019 opgerichte luchtvaartmaatschappij Air Antwerp legt de boeken neer. Air Antwerp bood een commerciële vlucht aan tussen Antwerpen en London City Airport. In het verleden hebben verschillende luchtvaartmaatschappijen geprobeerd om een winstgevende verbinding uit te baten tussen Antwerpen en Londen, maar keer op keer is dat mislukt. Door de coronacrisis is Air Antwerp genekt, meldt de luchtvaartmaatschappij.

Air Antwerp stopt ermee. De luchtvaartmaatschappij die vloog tussen Antwerpen en Londen, is genekt door corona en wordt ontbonden. Door het coronavirus kwam de maatschappij sinds maart vorig jaar bijna niet meer aan vliegen toe tussen Antwerpen en London City Airport, op een korte periode in het najaar van 2020 na.

Het toerisme trekt stilaan wel aan, maar de prognoses voor de zakenreizen, de corebusiness van de maatschappij, zijn niet zo goed. "Daarom heeft de raad van bestuur van Air Antwerp beslist om de operationele activiteiten van de regionale luchtvaartmaatschappij volledig stop te zetten en de vennootschap te ontbinden", aldus de woordvoerder in een geschreven verklaring.

De contracten van de negen werknemers, die tijdens de coronacrisis meestal tijdelijk werkloos waren, worden beëindigd. Air Antwerp werd in 2019 opgericht door het Ierse CityJet en het Nederlandse KLM. Intussen was KLM nog de enige aandeelhouder. 

Meest gelezen