Sven Michiels - Photography

De Roma weer open voor publiek: meteen 10 benefietconcerten van  Ruben Block (Triggerfinger)

De Roma in Borgerhout opent vanavond voor het eerst weer voor het grote publiek. Er staat meteen een reeks van 10 benefietconcerten van Ruben Block op het programma. De frontzanger van Triggerfinger wilde in september vorig jaar de zaal al steunen met een concert, maar dat werd steeds uitgesteld. Tot nu dus. "Ik ben wel wat zenuwachtig, want het is echt lang geleden", bekent Ruben Block in "Start Je Dag" op Radio 2 Antwerpen. De opbrengst van de reeks gaat volledig naar De Roma.

Na een intiem concert van Wannes Capelle (Het Zesde Metaal) voor de vrijwilligers, opent De Roma in Borgerhout vanavond weer voor het grote publiek. Ruben Block, de frontman van rockgroep Triggerfinger, zal er tien dagen aan een stuk benefietconcerten geven. 

Die waren al in september gepland. "Ik had zelf lang stilgezeten en De Roma kon alle steun gebruiken, dus ik dacht waarom geen concertje geven daar, dan heb ik zelf ook iets om naar uit te kijken", vertelt hij in "Start Je Dag". "Het begon met één concertje, maar dat werd al snel een hele reeks, waarvoor we heel blij en dankbaar zijn allemaal. En uiteindelijk is het zover!"

Met de technici leek het alsof we gisteren pas gestopt waren
Ruben Block

En of hij er goesting in heeft? "Heel veel!" lacht hij. "Ja, het is een beetje bizar. Ik ben ook wel wat zenuwachtig, want het is echt wel lang geleden. We hebben eergisteren een try-out gespeeld in een klein zaaltje in Rijkevorsel voor een beperkt publiek. Dat was fantastisch. Met de technici leek het alsof we gisteren pas gestopt waren, maar dit is ook een avontuur met nieuwe muzikanten."

Op het programma zullen vanavond zowel nieuwe nummers als covers staan en ook nummers van Triggerfinger in een nieuw jasje gestoken. "We hebben speciaal voor deze gelegenheid een set samengesteld."

Er zijn nog enkele tickets beschikbaar.

Meest gelezen