imago sportfotodienst

"Dendermoves" zet Dendermondenaars aan tot bewegen "om hun fysieke en mentale welzijn te bevorderen"

De stad Dendermonde organiseert "Dendermoves", een Strava Challenge om zijn inwoners meer te doen bewegen. Het doel is om in 6 weken tijd 46.000 kilometer bij elkaar te sporten. "Meer bewegen kan zowel het fysieke als het mentale welzijn van onze inwoners bevorderen", zegt Jelle Veyt, peter van de actie.

In Dendermonde is vandaag "Dendermoves" voorgesteld. Dat is een challenge via Strava, een app die de tijden en kilometers van je wandelingen, jogsessies of fietstochten bijhoudt. Zo wil de gemeente zijn 46.000 inwoners aanzetten om meer te bewegen. Het doel is om samen 46.000 kilometer af te leggen in 6 weken tijd. "Meer bewegen kan zowel het fysieke als het mentale welzijn van onze inwoners bevorderen. Zeker in coronatijden is het goed om ons lichaam aan te sterken", zegt Jelle Veyt, peter van de actie.

Tegenprestatie

Als tegenprestatie is Veyt van plan om naar de Kilimanjaro te fietsen. Hij vertrekt volgende week om vanuit Congo nog 6.000 kilometer te fietsen om dan uiteindelijk de top van de bergketen te bereiken. "Dat is nog zo’n 2 à 3 maanden fietsen. Tegen midden september hoop ik met de vlag van Dendermonde te kunnen zwaaien op de top", vertelt Veyt.

Jelle Veyt probeerde onlangs de atlantische oceaan over te varen met een roeiboot. Hij heeft dat plan moeten opgeven omdat hij geveld was door zware zeeziekte en uitdroging. Zijn doel is om de 7 hoogste bergtoppen te beklimmen en daar naartoe te gaan met transport zonder motoren. 

Meest gelezen