radio 2

Genkse horeca klaar voor EK: "Groot terras en tv-scherm in bijna elk café"

Bijna iedere horecazaak in Genk heeft deze zomer een groot tv-scherm waar de klanten, al zittend, de wedstrijden van het EK kunnen volgen. En de uitbaters zijn vastbesloten er een echt groot voetbalfeest van te maken. De straten en pleinen van Genk zijn intussen ook in veel kleuren versierd, met vlaggen en slingers, én parasols.  

Net zoals op veel plekken in Limburg, hebben ook de uitbaters van de horecazaken in Genk grote tv-schermen geplaatst zodat hun klanten alle wedstrijden van het EK vanop hun terras goed kunnen volgen.  Leandro Cinus van Soul Kitch’n in Genk kijkt er alvast naar uit: “Het terras op het Crypteplein zal de hele zomer worden uitgebaat door de horeca van de Stationstraat, maar de Camargue en Soul Kitch’n bijten de spits af. Ideaal, want veel van onze klanten zijn hevige voetbalsupporters. We zullen minstens vier schermen van 80 inch installeren, we voorzien een bar en lekkere barbecue en kleden de boel gezellig aan."  

"Dankzij de financiële steun van de stad zal er in het centrum van Genk volop EK-sfeer. zijn", gaat Cinus verder. "Maar ook in de wijken zal feest gevierd worden. Er zijn een heleboel Turkse en Italiaanse cafés in de cités, waar ook een scherm zal staan."

Bar Parasol op de Grote Markt

Kevin Cucchiare van Relaxy in Genk bouwt mee aan Bar Parasol op de Grote Markt. “Tegen vrijdagavond zal alles hier klaar zijn. De bar is uiteraard aangepast en coronaproof, maar daarom niet minder gezellig. We maken ook een terrasoverkapping. Die is aangekleed met gekleurde parasols, waarin TV-schermen worden geplaatst. Het is fantastisch dat we alsnog de kans krijgen om de horeca en het EK met elkaar te verbinden.” 

De stad blijft volgens schepen Toon Vandeurzen (CD&V) ook na het EK voetbal in fleurige zomermodus. “Veel straten in het centrum zullen tot september aangekleed worden als feeststraat", vertelt hij. "Omdat een groot aantal zomerevenementen niet kan plaatsvinden in de normale vorm,  worden er met de vrijgekomen budgetten alternatieven uitgewerkt die deze zomer extra sfeer en beleving zullen toevoegen aan het leven in Genk.”

Meest gelezen