Danny Ronaldo loopt met saxofoon voorop in de stoet over de brug die naar zijn vader genoemd werd

Johnny Ronaldo-brug in Muizen feestelijk ingehuldigd: "Mijn papa was ook een bruggenbouwer"

In Muizen (Mechelen) is de nieuwe Johnny Ronaldo-brug vandaag officieel in gebruik genomen. De brug vervangt een oude over het spoor aan de Stationsberg. Ronaldo was van Muizen en was bekend in binnen- en buitenland als circusartiest, poppenspeler en muzikant. Vorig jaar in december overleed hij. Buurtbewoners wilden hem op deze manier eren.

De oude brug in Muizen stond er al sinds 1912 en was dringend aan vervanging toe. Toen de werken 9 maanden geleden startten, riepen enkele inwoners via sociale media op om ze naar hun bekende dorpsgenoot Johnny Ronaldo te noemen. 

"We zijn heel trots, omdat we weten dat hij heel trots zou zijn", zegt zoon Danny Ronaldo. "Hij was een man van de wereld, hij verscheen overal graag en nu zal hij hier eeuwig aanwezig blijven." 

Hij reed graag over heroïsche bruggen en stak ook veel energie in verbindingen maken tussen mensen
Danny Ronaldo

"We zijn ook blij dat het een brug is en geen straat, want mijn papa was een echte bruggenbouwer. Zowel letterlijk, als figuurlijk hield hij van bruggen. Op tournee reed hij altijd graag over heroïsche bruggen. En hij heeft ook altijd veel energie gestoken in verbindingen maken tussen mensen."

Beluister hier het volledige gesprek met Danny Ronaldo op Radio 2 Antwerpen:

Meest gelezen