Hoeselt organiseert eerste Limburgse kermis in acht maanden

Hoeselt is een van de eerste Limburgse gemeenten waar er dit weekend opnieuw een kermis staat. De afgelopen acht maanden waren er geen kermissen toegelaten omwille van de coronamaatregelen. Maar sinds woensdag mag het weer. Ondanks de veiligheidsmaatregelen die nog gelden, reageren de foorkramers erg opgelucht.

"Alles komt perfect uit", zegt Nick Vanlingen van de vliegmolen. "Het is mooi weer en veel kermissen zijn verzet naar een latere datum. We zijn er volledig klaar voor." Voor het eerst in bijna acht maanden mag Nick zijn vliegmolen weer opstarten. "In tussentijd heb ik wel mijn hele attractie in orde kunnen brengen maar nu ben ik vooral erg blij dat we weer kunnen herbeginnen."

Dankzij de inwoners van Hoeselt die de maatregelen zo goed naleefden, kunnen we nu een kermis organiseren

Burgemeester Werner Raskin

Ook voor de inwoners van Hoeselt is de kermis een verademing. De bewoners van het woonzorgcentrum zijn de eerste klanten van het smoutebollenkraam. "Het is nog niet veilig om de bewoners zelf naar de kermis te laten gaan, dus heb ik de smoutebollen besteld", vertelt Sandy Daniels van woonzorgcentrum Ter Hulst. "Normaal gezien is het rond 3 uur koffietijd maar de bewoners zitten al sinds 2 uur klaar! En met de accordeonmuziek is er precies een kermissfeer in het woonzorgcentrum."

(Lees verder onder de foto)

Het is voor de foorkramers en de Hoeselaren een hele opluchting om weer naar de kermis te kunnen, ondanks de coronamaatregelen die nog steeds gelden. "Er mogen maximum 400 mensen aanwezig zijn en op de attracties is een mondmasker verplicht", zegt burgemeester Werner Raskin (VLD Plus). "We hebben veiligheidsagenten ingehuurd die samen met de politie zullen controleren. Maar we zijn de inwoners van Hoeselt vooral dankbaar om zich zo goed aan de maatregelen te houden. Daardoor kunnen we nu al een kermis organiseren."

Meest gelezen